Bécs ízei

Az őszi és téli időszak remek alkalom egy bécsi kávéház meglátogatására. Kényeztesse magát a bécsi finomságok oázisában, élvezze a számos különleges kávé ízét, akár órákon keresztül. A bécsi kávéház régi. Nagyon régi. És kora ellenére, vagy talán épp azért, élőbb és gazdagabb mint valaha.

A hangulatos tradicionális kávéházakon és az apró presszókon kívül Bécsben ismernek még kávézó-éttermet, kávézó-cukrászdát, valamint a kávéház kombinációját kocsmával, könyvesbolttal, bárral, zenés lokállal, kabarészínpaddal stb. Napjainkban pedig vannak arra is törekvések, hogy a kávézónak is a gyorséttermi kultúrára jellemző jelleget adjanak. Lényegében azonban a kávéház megmarad továbbra is oázisnak a hétköznapokban, egy olyan helynek, ahol meghúzódhatunk, ahol találkozhatunk, ahol átadhatjuk magunkat a ráérés élvezetének. A bécsi kávéház régi – és ugyanakkor fiatal…

Landtmann

1873-ban nyílt meg „Bécs legelegánsabb kávézója“. Azóta már intézménnyé vált ez a körúti kávéház és a város lakói épp úgy kedvelik, mint az idegenből érkezők. Vendégei közt volt Sigmund Freud, Marlene Dietrich, Romy Schneider, Burt Lancaster, Hillary Clinton és Paul McCartney. Nagy borkínálat, kétnyelvű étlap, vasárnaponként nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene.

Schottenring

Az 1879-ben alapított körúti kávézó klasszikus, ugyanakkor aktuális: a finom konyha és az élőzene élteti a hagyományokat, az internet lehetőség és az almásrétes szeminárium a mai kor igényeit szolgálja. Vasárnaponként is nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene, nagy borkínálat.

Mozart

1794 óta létezik itt kávézó. A biedermeier korban a művészek kedvenc találkahelye volt. Szemközt az Albertina grafikai gyűjteményével, közel a Hofburg múzeumaihoz, az Opera mellett ez a nagymúltú kávéház máig is összekapcsolja a kávé és a kultúra élvezetét. Nagy borkínálat, kétnyelvű étlap, vasárnaponként nyitva, Schanigarten, kert vagy terasz, élőzene.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.