Az ausztriai üdülés: életérzés

Az ausztriai üdülés életérzés, mely a környezet és az emberek nagyszerűségéből táplálkozik. Ausztria már csak változatos régiói miatt is rendkívül különleges: a fejedelmi hegycsúcsok mellett a történelmi városok is izgalmas programokkal várnak bennünket.

A helyiek – legyen szó alpesi gazdákról vagy egy négycsillagos hotel vezetőiről – egyaránt tisztában vannak azzal, hogy a vendég akkor tudja magát igazán kipihenni, ha módjában áll válogatni az aktív és a kulturális programokból.

Gasteini hegyek és termálfürdők

Itt a gyógyító erejű források kínálta felüdülés mellett, varázslatos túraútvonalak várják a vendégeket. Két modern termálfürdő és tökéletesen felszerelt wellness- és gyógyközpontok gondoskodnak róla, hogy a Gasteini-völgyben töltött üdülés minden perce a feltöltődésről és a pihenésről szóljon. Emellett több mint 350 kilométernyi jelzett túraútvonal, valamint csodálatos fekvésű golfpályák várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Innsbruck – Az Alpok fővárosa

Innsbruck– az Alpok fővárosa sokkal többet kínál, mint amit egy egyszerű városlátogatástól elvárnánk. Itt a hegyek szinte a városközpontból indulnak ki. Túrázás és pihenés – ilyen egy valódi kényeztető üdülés. Reggel néhány hossz a medencében, a kiadós reggeli után pedig egy izgalmas kirándulás, amelyek az Innsbrucki Alpesi Iskola vezetőinek köszönhetően Innsbruck környéki régiók legszebb helyeire vezetnek.

Stájerország – Ausztria zöld szíve

Kerékpározzon a Mura vagy az Enns kerékpárút mellett vagy tekerjen el a Rába mellett. Mindegy, hogy melyik útvonalat választja, mindegyik útvonalon különleges élményekben lesz majd része. Ha mégis inkább a túrázást választja, akkor érdemes a Schladminig vagy a Dachsteini-Tauern felé venni az irányt, de Stájerország varázslatos természeti parkjairól sem feledkezhetünk meg. A Gesäuse Nemzeti Park Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja, mely Stájerország északi vidékén található, egy olyan különleges alpesi vidék ölelésében, amelynek sokszínűségét a szikla és a víz sajátos kölcsönhatása adja. A kultúra szerelmesei előtt mindig nyitva áll Graz kapuja, amely 2003-ban büszkén viselhette a Európa Kulturális Fővárosa címet.

Stájer kalandozásai során pedig ne feledkezzen meg a páratlan gasztronómiáról sem, hiszen az aranyló bor és tökmagolaj hazájában minden falatnál egy igazi kulináris tűzijátéknak lehetünk tanúi.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.