Svájci Alpok: Napsütés és csodálatos panoráma

A tél a svájci Alpokban a legszebb, hiszen minél magasabban vagyunk, annál több a napsütés és a hó. A téli sportok szerelmeseinek első számú úti célja csakis Svájc sokoldalú és számos élményt kínáló síterepei lehetnek.

Itt találhatók ugyanis a legmagasabban elhelyezkedő napozóteraszok és sípályák. Sokrétű kínálat és kifogástalan minőség minden árkategóriában – ezt kínálja Svájc, ahol mindig valami szépség vár felfedezésre.

Napozóteraszok a hóban

Svájc télen olyan, mint egy egybefüggő, csodálatos napozóterasz, ahol az ember fellélegezhet és feltöltődhet, és a kikapcsolódás mellet kedvére válogathat a sípályák, sífutópályák, gyalog és sítalpas túraútvonalak közelében található jellegzetes hegyi éttermek kínálatából. Az éttermek egy része felújításra, illetve kibővítésre került. Legtöbbjük csodálatos kilátást nyújt a környező hegyekre, és sokuk kínál a szabad ég alatt fogyasztható „hot pot” ételeket, illetve élő zenét. Legyen szó magasan fekvő panorámaétteremről, a legkorszerűbb környezettudatos és energiatakarékos Minergie épületről vagy patinás menedékházról, közel 150 napozóterasz kínál álomszép kilátást és pihenőhelyet a sípályák mellett, 1 500 és 4 000 méter tengerszint feletti magasságban.

A tél örömei napsütésben

A napfény rendkívüli „megvilágításba helyezi” a széles és közismerten hosszú, lendületes lesiklást biztosító pályákat, amelyeket Svájcban igyekeznek a napsütötte oldalakon kiépíteni. Svájc rendelkezik a legmagasabban fekvő, éppen ezért hóbiztos síterepekkel és üdülőhelyekkel, ahol ráadásul reggeltől estig süt a Nap.

Ezek közé tartoznak többek között a Les Attelas és Verbier közötti pályák (Wallis kanton), a Chamossaire pályái a Villars/Les Diablerets síterepen (Waadt kanton), az Oberjoch-First-Grindelwald pályái a Berni-felvidéken (Bern kanton), a Motta Naluns csodálatos pályái Scuolban (Graubünden kanton), a Weissfluhjoch Nord-Schifer Davosban (Graubünden kanton), valamint a lélegzetelállító kilátást nyújtó Plaine Morte-Barzettes pálya Crans-Montanában (Wallis kanton). További pályák és információk: MySwitzerland.com/Sonnenpisten.

Fedezze fel magának Svájcot!

Svájcban nem csak a kitaposott (erdei) úton lehet járni. Az újdonságra vágyóknak lehetőségük van szép és ismeretlen tájak megismerésére és a sokszínű Svájc a szokványostól eltérő módon történő felfedezésére. Tegyen egy kényelmes családi sétát a Lac de Joux (Waadt kanton), a Jura hegység legnagyobb befagyott tavának jegén! Keresse fel a Lauenen-Rohr természetvédelmi területet (Bern kanton), amely egy valódi feltöltődést nyújtó, téli mesevilág! Vagy vegyen részt hegyi túrán a Via Engiadina útvonalán (Graubünden kanton), Engadin napos oldalán, és fedezze fel a festői szépségű, hóborította falvakat!

Csúcstalálkozó csodálatos kilátással

Svájcban a téli örömök legjavában lehet része mindenkinek, kortól függetlenül. Svájc közel 40 hóparkja a snowboard szerelmeseinek is rendkívüli pályákat és kikapcsolódási lehetőségeket kínál. Az akár 3 000 méter feletti magasságban elhelyezkedő „magaslati” szállodák vendégeinek felejthetetlen naplementékben és napfelkeltékben lehet részük.

Különleges természetközeli élményt kínál az 1 500 és 3 500 méter feletti magasságban található közel 75 menedékház is, így többek között a Brunnihütte Engelbergben (Luzern kanton, 1 860 m), a Saoseo-Hütte Val di Campoban (Graubünden kanton, 1 985 m), a Wildstrubelhütte a Berni felvidéken (Bern kanton, 2 793 m), a Cabane du Mont Fort (Wallis kanton, 2 457 m) és a Cabane des Violettes (Waadt kanton, 2 209 m).

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.