4 szuper vízipark Cipruson

A Földközi-tenger szépsége, történelme és bája minden érzékszervünket elbűvöli.
Ciprus egy paradicsomi sziget, amelyet a türkizkék tenger és békés kis öblök vesznek körül a mediterránum keleti szegletében.

Amikor Afrodité, a szépség és szerelem istennője kilépett a tenger habjaiból, tárt karokkal várták, és diadalmenetben kísérték gyümölcsös- és virágoskerteken át arra a helyre, hol később szentélyt építettek a tiszteletére. Emberek ezrei érkeztek a világ minden tájáról, hogy leróják kegyeletüket az istennő előtt, és, hogy kellemesen megpihenjenek, hiszen a helyszín tökéletesen megfelelt a célnak.

Talán meglepő, de igaz, a tradíció azóta is megmaradt, hiszen az idelátogató ugyanolyan szívélyes fogadtatásban részesül, mint Afrodité idejében. Mindez valahogy ösztönösen él a helyi emberekben, és nemcsak büszkék rá, de boldogan ismertetik meg az utazót varázslatos szigetük szokásaival, izgalmával, csodáival.

Az első falattal és korttyal megismerhető az fantasztikus ízvilág, amelyet az egyedülálló ételek és borok biztosítanak. Második lépésként láthatjuk a csodás tengerpartokat, pompás szállodákat és az időtlen hegyi falvakat. Jöhet móka és a kaland, legyen szó esti szórakozásról, éjszakai poliphalászatról vagy túraösvényeken való barangolásról. Feltöltődve, hazatérve élményeinket mesélve mi mást mondhatnánk, mint hogy Ciprusra el kell látogatni, ez az a hely, ahol az életet élvezni és szeretni kell. A vízi vidámparkok igazi kikapcsolódást jelentenek az egész családnak. A csúszdaparkok nagyon népszerűek Cipruson, s egyre csak növekednek, minden évben még több különlegességet kínálva.

Agia Napa témaparkja nemzetközi díjak sokaságát nyerte már el.Témája az ókori Görögország, így minden szegletében a mitológia varázslatos világába csöppenünk. A „waterworld” rendelkezik Európa legnagyobb hullámfürdőjével és a világ legnagyobb sakktáblájával. Csúszdák tekintetében mindenki megtalálja a számára megfelelőt, az adrenalin bombától a nyugodtabb kalandokig.

Hasonlóképpen izgalmas élményeket nyújt a Fasouri vízimánia Limassol szomszédságában. A parkot fenyőfák százai és narancsligetek övezik, így témájában is követte természetes környezetét. A régió már önmagában is tökéletes távolságban van a nagyváros zajától, a csúszdapark pedig felejthetetlen élményeket nyújt.

Kisebb területen helyezkedik el Paralimniben a Protaras vidámpark. Nyolc csúszdájából három kifejezetten kisgyermekeknek ideális, mindegyik egy közös medencébe vezet, segítségül a szülőknek szemmel tartani a kicsiket. A csúszdákon kívül még számos játékkötheti le yermekek figyelmét.

Pafoson, a sziget nyugati csücskében, az üdülőövezetben találjuk az Afrodité víziparkot. Témája a középkor világa. Fémvázak helyett kihasználták a természetes adottságokat, néhány csúszda a hegyoldalba épült. A park 35 000 négyzetméteren várja a kalandvágyó látogatókat.

Ciprus víziparkjaiban különleges családi napot szervezhetünk magunknak. A biztonság a legfontosabb szempont, így képzett életmentők felügyelik a parkokat. Éttermek és ajándékboltok széles választékát találjuk mindegyikben. Az egyetlen gondunk egy ilyen napon, hogy ne hagyjuk otthon a fürdőruhát.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.