Bázel – kultúra ínyenceknek

A Rajna-parti város nemcsak különleges kulturális kínálattal, hanem gasztronómiai élvezetekkel is kényezteti vendégeit. A Dreiländereck (Hármashatár) melletti elhelyezkedésének köszönhetően Bázel változatos és elsőrangú gasztronómiával dicsekedhet.

 

 

Egy Michelin csaillagos étterem: Le Cheval Blanc

 

Az ínyencek számára ez azonban régóta nem titok. Sőt, mostanában különböző kitűntetések formájában is nyilvánvalóvá vált. Peter Knoglt, a Grand Hotel Les Trois Rois-ban működő, Michelin-csillaggal díjazott Le Cheval Blanc étterem konyhafőnökét a neves GaultMillau gasztronómiai kalauz idén az év szakácsává választotta. Egy évvel korábban a Stucki étterem szakácsának, Tanja Grandisnak is része lehetett e megtisztelő elismerésben, ugyanis elnyerte „Az év felfedezettje“ díjat. Ők ketten azonban csak kiragadott példák, hiszen a Dreiländereck (Hármashatár) környékén több mint 20 GaultMillau pontokkal és Michelin csillagokkal rendelkező étterem található.

 

 

Gasztronómiai sokszínűség

 

Nem kevésbé meglepő az a sokszínűség, amely a kevésbé közismert konyhákra jellemző. A hármas határ adta egyedülálló elhelyezkedés mindig is szélesebb látókört biztosított az itteni szakácsoknak. A világra nyitott Bázel azonban a távoli országokból érkező bevándorlók étkezési szokásaiból is igyekszik átvenni azt, amit jónak talál. Legyen szó különleges ínyenckóstolókról, a polgári konyha fogásairól vagy egzotikus ételekről, egy biztos, Bázelben csak jól választhat.

 

 

Éjaszaka sem áll meg az élet

 

A kellemes hangulatú puboknak, stílusos kluboknak és a mindig izgalmas eseményekkel és látnivalókkal szolgáló, nyüzsgő alternatív szórakozóhelyeknek köszönhetően Bázelben éjszakai is pezseg az élet. Az éjszakai életre és gasztronómiai élvezetekre vágyó vendégek feltétlenül keressék fel az Osteria Acquát, az egykori vízi erőműben kialakított, olasz konyhát kínáló éttermet és bárt, vagy a 60 éve fennálló, mégis modern berendezésű Atlantist, amely kreatív étlap- és hétvégenként változatos programkínálattal áll vendégei rendelkezésre, és ennek köszönhetően a jól sikerült bázeli esték biztos záloga.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.