Hódítsa meg a hegycsúcsokat panorámavonatokon!

Feltör az égbe, a sírba hull – Johann Wolfgang Goethe e szavai illenek talán leginkább ahhoz a csodálatos utazáshoz, amelyben a panorámavonatok utasaként lehet része.

”Feltör az égbe”, hiszen a vonat lélegzetelállító hidakon és viaduktokon visz át, hogy minden egyes kanyar után még újabb és még káprázatosabb kilátást tárjon a szemünk elé. Az utazást követően viszont kedvünk „a sírba hull”, hogy miért is ért véget máris az utazás! A peronról még visszapillanthatunk, és a vonat már el is tűnt a következő kanyarban.

Glacier Express

A St. Moritzot és Davost Zermattal összekötő úton a világ leglassabb gyorsvonatával utazva közel 8 órán át élvezheti a rendkívüli hegyvidék látványát. A panorámavonat útvonala az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított tájakon – a Rhätische Bahn vasúttársaság Albula/Bernina vonalán (Rhätische Bahn in der Landschaft Bernina/Albula) és a Jungfrau-Aletsch alpesi hegyvidéken (Schweizer Alpen Jugfrau-Aletsch) – vezet át, majd 2033 méteres magasságban, az Oberalppass hágónál ér véget. Ezalatt az utasoknak lehetőségük nyílik megismerkedni a vidék történelmi múltjával is. Ha pedig megéheznek, a vonat konyhájában készült finomságokkal csillapíthatják éhségüket, amelyeket a személyzet szolgál fel a vendégeknek.

Bernina Express

A Rhätische Bahn vasúttársaság Albula és Bernina vonala az Alpokat átszelő útvonalak legszebbjei közé tartozik. Az Észak- és Dél-Európát összekötő kanyargós utakon, fogaskerekek nélkül haladnak a vonatok a hegyeken át. A piros színű Bernina Express Churból, Svájc legrégibb városából az olasz kisvárosba, Tiranóba visz. Útja során gleccserek és Graubünden kanton legmagasabb hegye, a Piz Bernina (4049m) mellett halad el.

Átrobog 55 alagúton és 196 hídon, könnyedén halad utasaival az akár 70%-os emelkedőkön is, majd leereszkedik a festői szépségű Puschlav völgybe. A nyári hónapokban a vendégeknek lehetőségük nyílik a kirándulás meghosszabbítására is, Tiranóban ugyanis átszállhatnak a postakocsik utódaiként működő buszokra, hogy felkeressék Tessin kanton legnagyobb városát, Luganót is.

GoldenPass Line

A GoldenPass Line vasútvonal 8 tavat, 6 kantont és 3 hágót érint, miközben a Vierwaldstätti-tó vidékétől egészen a Genfi-tó körüli szőlőhegyekig átszeli Svájcot. Aki pedig mindig is vágyott rá, hogy kipróbálhassa, milyen lehet masinisztának lenni, az Zweisimmen és Montreux között megtapasztalhatja ezt, ha a GoldenPass Panoramic vasúttal utazik: a vonat elejében az uralkodóknak kijáró kényelmet kínáló VIP ülésekben utazva a vendégek ugyanis a lélegzetelállító táj teljes panorámájában gyönyörködhetnek a rendkívül nagy felületű ablakoknak köszönhetően.  Az Orient expressz stílusában kialakított szalonkocsiban az utasok egyfajta időutazást is tehetnek a századfordulós boldog békeidőkbe.

Wilhelm Tell Express

A Tell Vilmosról elnevezett expresszvonat tavakon és hegyeken átvezető útvonalán haladva Svájc két közkedvelt területét, Közép-Svájcot és az olasz Svájcot köti össze egymással, és Tessinbe is eljuttatja utasait. A Wilhelm Tell Express prémiumosztálya pedig még több élményt kínál: a Flüelen és Tessin közötti szakaszon a “Salon liberté” kocsi kényelmes forgószékeiből egy látnivaló sem kerülheti el az utasok figyelmét.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.