Ciprus a szívedben

Van valami mágikus erő ebben a csodálatos mediterrán szigetben, ami időtlenné teszi, és arra készteti az utazót, hogy időről időre visszatérjen. Ciprus fantasztikus tengerpartokkal, végtelen napsütéssel, ősi és modern csodákkal gazdagon lett megáldva. S van még valami hipnotikus és csábító, valami megmagyarázhatatlan vonzerő benne. Szíve van.

Ciprus és lakói évezredek óta látják vendégül a látogatókat, és ez a tradíció mára már az ország karakterébe is beépült. Legyen egy nap a tenger­parton, egy finom kávé Lefkoszia macskaköves utcáinak egyik kávézójában, vagy egy ízletes meze a lélegzetelállítóan szép Troodos­hegység kedves kis falvában – Ciprust a szívünkbe lopja. Aki időt szán rá, s meghallgatja, mit sugall, többé nem feledi sármját, páratlan természeti értékeit, változatos falvait, városait. Ciprus tökéletes keveréke az ősi és modern világnak. Ritka kincs, amely évszázadok történelmét dobogja bele modern világunkba.

A modern Lefkosziát az üzleti világ, a legújabb divat és a soha meg nem álló nagyvárosi életforma teszi pulzálóvá. A főváros ugyanakkor a történelmi emlékek városa is egyben. Erre emlékeztetnek az óvárost körülölelő velencei falak, de múzeumai alaposabb betekintést is engednek a titkokkal teli múltba. A legnagyobb tengerparti üdülőváros és élénk forgalmú kikötő, Limasszol az egyik legkedveltebb pihenőhely a külföldiek körében. A város történelmi karakterét Oroszlánszívű Richárd házasságának legendája határozza meg. Az ország legnagyobb nemzetközi légikikötőjének otthont adó Larnaka a „fogadóbizottság” szerepét tölti be a szigeten. Barátságos és nyugodt kis város állandóan nyüzsgő tengerparti sétánnyal. Remek kiindulópont további felfedezésekhez. A nyugati parton álló Paphos tárt karokkal várja a helyieket és a külföldieket egyaránt. Leírhatatlan kedvesség árad belőle. A leggazdagabb történelmi város, amely a világörökség része, egyben kapu az érintetlen, de hihetetlen természeti kincseket rejtő Akamasz-félsziget felé.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.