Kulturális kincskeresés Tessinben

Svájc „olaszos része” rendkívül gazdag kulturális látnivalókban, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzék őket. Egyházi és világi építmények, szobrok és antik épületek egész sora árulkodik az egyedülálló művészi értékkel bíró, különleges építészeti gyöngyszemekkel büszkélkedő vidék múltjáról.

Parányi, de annál izgalmasabb: ez a mottó mindig is igaz volt Tessinre, és valószínüleg örökké az is marad: mert a gyors gazdasági fejlödésnek köszönhetöen bármennyire is globalizálódik a kanton, kulturális szempontból mindig is egy parányi, színes és egyedülállóan autentikus világ marad, amely a romantikus falvak, vidám ünnepségek, illetve a múltbeli és kortárs építészet lenyügözö remekmüvei közé repíti a látogatókat. Tessinben szinte egymást érik a látványos épületek: a kínálat a román stílusú templomoktól, a különböző várakon és barokk palotákon át egészen Mario Botta vagy Luigi Snozzi modern alkotásaiig terjed. Ezenkívül Tessinben tart a legtovább a szabadtéri rendezvények szezonja. Ez részben a hosszú, meleg nyárnak, részben pedig az egyedülállóan gazdag és változatos eseménynaptárnak köszönhető.

UNESCO-kincsek

Tessin azon kevés régiók egyike, amelyek ilyen parányi területen két UNESCO-világörökséggel is büszkélkedhet. 200 millió évvel ezelőtt a Monte San Giorgio felett egy 100 méter mély tenger hullámzott. Mára mindebből archaikus tájak és kitünően konzervált ősmaradványok maradtak hátra. A kanton különleges kincsei közé tartozik Bellinzona három középkori kastélya is, amelyek legszebb fényükben ragyognak.

Hermann Hesse nyomában

Ismerje meg Hermann Hesse varázslatos személyiségét a montagnolai házában kiállított írások, rajzok és festmények segítségével! A látványos kiállítás megfelelő légkört teremt a XX. század egyik legnagyobb írójának illő bemutatásához. Ezenkívül az érdeklődők egy audioguide készülékkel a kezükben Hermann Hesse nyomában fedezhetik fel Montagnolát és az író kedvenc helyeit.

Locarno Filmfesztivál

A filmfesztiválnak köszönhetően immár több mint 60 éve irányul a figyelem a mozi varázslatos világára Locarnóban. A város a fesztivál tizenegy napjára a specialisták, a filmesek és a mozibarátok találkozóhelyévé válik. Az esti vetítésekre a Piazza Grandén, a csillagos ég alatt kerül sor, a világ egyik legnagyobb vásznán – Locarno kétség nélkül a „világ egyik legszebb szabadtéri mozitermével” büszkélkedhet.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.