Álomutazás a Gleccser expresszen

Az egyedülálló vonat- és időutazás hét és fél órán át tart. Ennyi időre van ugyanis szüksége a Gleccser expressznek ahhoz, hogy a Svájci-Alpokon átkelve eljusson St. Moritzból a híres Matterhorn lábánál fekvő Zermattba. 291 híd, 91 alagút, 7 völgy, 3 kanton és 1 feledhetetlen élmény.

A panorámavonat útvonala hamisítatlan svájci vidékeken át kígyózik a Piz Berninától egészen a Matterhornig. A vonat St. Moritzot elhagyva az UNESCO világörökségéhez tartozó Albula vasútvonalon közelíti meg Churt, majd aláereszkedik a Rajna-szurdokba, Svájc Grand Canyonjába, hogy aztán a bizarr sziklaformátumok közül felmásszon a 2033 méter magas Oberalp-hágóra és a Furka-alagút végén megpillanthassa a wallisi napsütést.

A világ leglassúbb gyorsvonatával tett 300 kilométer hosszú utazás a festői házikókkal teletűzdelt Gomsban már a vége felé közeledik. Záróakkordként a Zermattba érkezéskor az utasok a hatalmas panorámaablakokon keresztül megpillantják a világhírű Matterhornt. A vonatozás alatt az utasok egy fejhallgató segítségével számtalan érdekességet megtudhatnak az adott vidékekről és az ott élő emberekről. Természetesen a kulináris élmények sem hagynak kívánnivalót maguk után, az utasok ugyanis italok és harapnivalók széles választéka közül válogathatnak bármely napszakban, a vonat konyhájából pedig frissen készített ínyencfalatok kerülnek az asztalokra. A konyhafőnök egyedülállóan változatos kínálattal és különleges specialitásokkal kedveskedik a vendégeknek.

A Zermatt és St. Moritz között közlekedő Gleccser expresszen ráadásul az ebédet az ülőhelyünkön is el lehet fogyasztani. Azoknak pedig, akik szívesen nosztalgiáznának, a Zermatt és Davos közötti vonatokon berendeztek egy étkezőkocsit (csak nyáron). A 20-as éveket idéző Gourmino étkezőkocsiban szintén frissen készítik az ételeket.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.